Umenie na stene

Väčšina skúsených maliarov izieb vám povie podobne-maľovanie je pre nich oveľa viac než obyčajné natieranie stien a fasád. V minulosti sa vymaľovanie miestností považovalo za umenie, a maliari za maliarov umelcov. Tí, čo majú radi svoju prácu, a k tomu sú kreatívni, opäť za pomoci súčasných kvalitných farieb a materiálov toto remeslo ľahko pozmenia na úžitkové umenie.

Klasické maľovanie stien už dávno nie je v móde. Dekoračné farby a materiály vyrobené sú najmodernejšou technológiou, a vďaka zručným rukám majstrov na stenách vznikajú skutočné kúzla. Steny a fasády získavajú zaujímavé textúry, vzory a rôzne efekty. Autentické výtvory pridajú stene úplne nový život. Vaše bývanie alebo kancelársky priestor môžete osviežiť stenou, pripomínajúcou oceán, púštne duny, rustikálne antické steny, mramor alebo kameň v najrozličnejších farebných odtieňoch. Neustále vznikajú nové techniky, a zdá sa, že inšpirácia pre ich používanie nemá konca.

Aby sa obyčajná šedá stena stala umeleckým dielom, potrebné sú kvalitné farby, základné nástroje a majster s umeleckou dušou, pre ktorého je každá stena nová kreatívna výzva. Každodenne nás potešia fotografie a videozáznamy, ktoré nám posielajú majstri, ktorí inšpirovaní MAXIMA programom farieb, materiálov a dekoračných techník, na stene alebo fasáde vytvorili opravdivé umelecké dielo.

Práve, keď si myslíme, že sme už všetko videli, príjemne nás prekvapí spôsob používania Maxima farieb pre vnútorné a vonkajšie steny.

Stena-syr, prečo nie? Že maľovanie môže byť veľmi zábavné, ukázal nám umelec z Podgorice, Mišo Joskić. Skvelý nápad, zručné ruky a dobré fasádne farby, to je všetko, čo bolo potrebné na to, aby neúhľadný vedľajší objekt dostal úplne nový výzor. MAXIFAS farby pre fasády, štetka a valec celkom stačili tomuto kreatívnemu majstrovi na to, aby šedú, neživotnú a nepeknú fasádu pozmenil na šťavnatý kúsok syra.

Remeslo alebo funkčné umenie?
Môžeme povedať-oboje.
Inšpiratívne?
Samozrejme.

Odporúčame vám, aby ste vyskúšali sami. Inšpiráciu môžete nájsť všade vôkol seba. Príroda, internet, umenie, fantázia... Každá stena sa tak môže stať jedinečný prejav kreativity, a proces maľovania čistý pôžitok. Nakoniec všetci získajú, a najviac spokojní koncoví užívatelia, ktorí vás radi odporučia.

MAXIMA je tu, aby všetky vaše idey, ako vždy, podporila širokou škálou farieb na vnútorné steny a fasády a rôznorodým programom dekoračných techník. Očakávame vaše fotografie a videozáznamy, ktoré dokazujú, že vymaľovanie miestností je oveľa viac než remeslo, a najkreatívnejšie zverejníme na našej webovej stránke alebo Facebooku.