hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Výhody zrkadla v interiéri

Výhody zrkadla v interiéri

Napriek tomu, že zrkadlá plnia v našich príbytkoch užitočnú funkciu, netreba ich využívať len na to. Zrkadlá môžu byť vynikajúcou dekoráciou, najmä ak chcete vytvoriť ilúziu veľkej plochy miestnosti.

Zrkadlová dekorácia je jednoduchá a nie príliš drahá možnosť dekorácie interiéru. Starožitné zrkadlo môže predstavovať vyššiu sumu, avšak existujú aj napodobeniny takýchto zrkadiel, u ktorých je už finančná čiastka prijateľná. Zdobené rámové zrkadlá budú dobrou voľbou na zdobenie klasických interiérov, historických interiérov, rokoka a secesie.

Zrkadlá v priestore sú skvelé z mnohých dôvodov - odrážajú svetlo, opticky zväčšujú priestor a celkovo zlepšujú vzhľad izieb. Predtým, než začnete vyberať vhodné miesto pre jeho umiestnenie, ponúkame Vám možnosti, kde všade môže byť použité. :)

Opticky zväčšuje priestor
Pred zavesením zrkadla zvážte, čo sa nachádza v jeho okolí, presnejšie oproti nemu. Aj keď ich často pokladáme na základe dostupného priestoru na stene, je dôležité premýšľať o tom, čo to ovplyvní. Ak je umiestnené oproti dôležitému architektonickému prvku, obrázku alebo kusu nábytku, bude to mať ešte väčší význam. Najužitočnejšie je, ak zavesíme zrkadlo oproti oknu. Tým sa výrazne zvýši množstvo svetla v miestnosti a zároveň to bude najjednoduchší spôsob vizuálneho zväčšenia priestoru.

Dávajte pozor na výšku
Okrem umiestnenia zrkadla naproti tomu, čo je vizuálne príťažlivé, by malo zrkadlo vždy visieť v správnej výške. Na rozdiel od umeleckých diel, ktoré by mali vždy visieť na úrovni očí, umiestnenie zrkadla bude závisieť od toho, čo chcete, aby odrážalo. Úrovne zobrazenia sú v mnohých prípadoch dobrým riešením, ale ich nastavenie na vyššiu alebo nižšiu úroveň môže mať vplyv na situáciu v danej miestnosti.

Veľké zrkadlo v malom priestore
Nebojte sa použiť veľké zrkadlo v malom priestore. Zrkadlá vytvárajú ilúziu hĺbky a priestoru, aby mohli skutočne pomôcť zväčšiť malú miestnosť. Veľké nástenné zrkadlo je vynikajúcim dekoratívnym prvkom v malom priestore. Zrkadlá sú tiež skvelé pre úzke priestory, ako sú chodby.

Nezabudnite na štýl
Zrkadlá môžu byť moderné, tradičné, klasické - rôzne. Všetko záleží na ráme. Zvážte, aký efekt chcete vytvoriť výberom zrkadla. Krásne zrkadlo s bohatým rámom bude mať na izbu oveľa iný účinok ako jednoduchý drevený rám. K dispozícii sú tiež okrúhle zrkadlá, tónované okná a starožitné či dokonca jednoduché zrkadlá bez rámu. Vo všeobecnosti môžu výrazne prispieť k vzhľadu miestnosti.

Používanie viacerých zrkadiel
Nebojte sa postaviť stenu so zrkadlami. Pri rozhodovaní, kde ju umiestniť, zaobchádzajte s nimi rovnako ako s každou fotografickou stenou. Okrem toho bude stena so zrkadlami vyzerať najlepšie v miestnosti s malým nábytkom. Ak je stena so zrkadlami súčasťou malej preplnenej miestnosti, môže byť príliš veľká na to, aby výsledný efekt bol ten správny.

Nábytok so zrkadlami
Zrkadlový nábytok prešiel niekoľkými obdobiami popularity. Aj keď to môže byť skvelý doplnok na odrážanie svetla a predĺžených stien, nepoužívajte ho v miestnosti, ktorá už má veľa detailov. Viaceré zrkadlá sa využívajú napríklad pri vstavaných skriniach, tzv. roll-dooroch.

Zrkadlá v kúpeľni
Ak máte kúpeľňu bez okna, postačuje veľké zrkadlo nad umývadlom. Ak však máte na stene ďalšie miesto a bolo by koncepčne vhodné umiestniť zrkadlo, zvážte jeho pridanie. Pomôže vám to rozšíriť priestor.


SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok