hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Zelená farba – vymaľujte svoj priestor prírodou

Zelená farba – vymaľujte svoj priestor prírodou

Interiéristi proste zbožňujú zelenú farbu. Hľa, prečo…Zelená je neutrálna a ladí takmer so všetkými farbami. Veľmi ľahko sa využíva pri úprave priestoru a veľmi ťažko je chybiť, keď sa kombinuje s inými tónmi.

Ak sa pýtate či je zelená dobrá voľba pre niektorú časť priestoru alebo detail v ňom, odpoveď najčastejšie bude áno.

Zelená je symbol prírody, narodenia, sviežosti a zdravia. Znižuje krvný tlak, ukľudní nervový systém, eliminuje stres a únavu a niektoré výskumy potvrdili, že je veľmi účinná proti migréne a vyčerpanosti. Keďže zelená podnecuje koncentráciu a rozmýšľanie často je dominantná v pracovniach a miestnostiach určených na učenie. Zelená patrí do skupiny studených farieb takže odborníci odporúčajú, aby sa vždy ako protiváha v miestnosti použil aj nejaký detail v teplých tónoch (červená a oranžová).

Zelená a iné farby v interiéri
Zelená farba patrí medzi striedme farby a v kombinácii s ostatnými farbami ľahko dosiahnete to, čo si prajete. Existuje niekoľko kombinácii, ktoré sú zaužívané a ktoré vám odporučí každý odborník na úpravu interiéru.

Zelená a čierna: výherná kombinácia na efekt luxusu a elegancie, najmä ak použijete tmavšie odtiene zelenej farby.
Zelená a biela: dávajú dojem sviežosti a príjemnosti a rozličné tóny zelenej otvárajú dvere kreativity a hry.
Zelená a žltá: výborná voľba najmä pre detské izby, asociujú na mladosť a vitalitu.
Zelená a modrá: ideálne sa zhodujú v prírode, takže aj vo vašom dome, najmä ak chcete svoj priestor osviežiť a dať mu „prirodzenejší“ vzhľad.
Zelená a červená: chráňte si sviatočný nádych domu počas celého roku, lebo táto kombinácia asociuje na novoročnú atmosféru.
Zelená a hnedá: pôsobí teplom a dáva pocit istoty v miestnosti, najmä kombináciou farieb, ktoré často stretneme v prírode.
Zelená a ružová: veľmi často je to kombinácia, ktorá sa na prvý pohľad zdá nemožná. Ale ak sa pridajú strieborné alebo zlaté tóny, dosiahne sa dodatočné kúzlo toho priestoru.

Aj toto by ste mali vedieť o odtieňoch zelenej
Zelená nepatrí medzi primárne farby, ale sa dostáva miešaním modrej a žltej. Existuje celý rad rozličných odtieňov od najsvetlejších až po tmavozelené. Jemný vzhľad sa dosiahne zelenožltým odtieňom alebo farbou listu šalvie. Svetlozelené múry je najlepšie doplniť nábytkom svetlejších farieb, kým tmavšie tóny treba kombinovať s modrými a tyrkysovými časťami nábytku, či detailmi. Pastelové odtiene zelenej sú výborné pozadie pre nábytok z prírodných materiálov ako sú ľan, drevo, prútie, juta… Posledné roky je skutočne hit medzi dizajnérmi gilford zelená, príjemný odtieň, ktorý vzniká miešaním hnedej a sivej farby. Ak ste zástanca Feng Shui spôsobu úpravy interiéru, mätovo zelená je nenahraditeľná v dekorácii kuchyne. Presvedčivá a atraktívna smaragdovo zelená je výborná na zdôrazňovanie v interiéri. Podobá sa tyrkysovozelenej, ale ju vnímajú ako elegantnejšiu a vznešenejšiu. Môžete ju tónovať vo výraznejších alebo pastelových tónoch a tak prispôsobiť každej miestnosti.

Definitívne ste sa rozhodli, že chcete zelenú farbu na svojich múroch. Ale ktorý odtieň a ako ho zladiť s ostatnými farbami? Naša aplikácia vám pomôže, aby ste na to dostali odpoveď. Uvoľnite svoju fantáziu a pozrite sa ako by váš interiér vyzeral v najrozličnejších kombináciách Maxima farieb. A samozrejme, povolajte tím odborníkov, aby to realizovali.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok