hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Sadrové prvky na stenách sú opäť v móde

Sadrové prvky na stenách sú opäť v móde

Každá doba má svoju aktuálnosť a štýl je rozšírením toho, čo sme a čo milujeme. Ale rovnako ako móda môže byť použitá na estetický prenos našej energie, tak interiér vyjadruje náš štýl, keď hovoríme o usporiadaní priestoru. Nový-starý trend, ktorý opäť dominuje, je práca so sadrou na stenách s cieľom vniesť do priestoru osobitosť, eleganciu a svetlo. Jemné, ale precízne umenie sadrovej omietky stien je jednou z najťažších súčastí interiérového dizajnu. Najpôsobivejšie moderné interiéry však nielen krásne vyzerajú, ale sprostredkúvajú aj zmysel pre eleganciu. Steny sú plátno, no výzdoba rozpráva príbeh.

História omietky na stenách - benátska technika

Pomerne známy štýl, ktorý bol rozšírený v starom Ríme, Grécku a Egypte, tzv. Benátska omietka má jemnú estetiku a v súčasnosti oživuje renesanciu v interiéroch. Historici sa domnievajú, že môže siahať až do deväťtisíc rokov pred našim letopočtom, kedy boli na Strednom východe, potom v Mezopotámii, objavené niektoré z najstarších foriem omietky. Tiež známa ako leštená omietka, táto dekoratívna omietka na steny sa nanáša v niekoľkých vrstvách a následne sa leští do vysokého lesku, ktorý vytvára hĺbku, teplo a textúru. V rámci benátskych možností existujú rôzne techniky, ako je mramor, ktorý má mramorový efekt (MAXIDECOR Marmorino), resp. známa scagliola, ktorá napodobňuje okrasný kameň. Ale výsledky sú dosť rôznorodé a môžu byť hladké alebo textúrované, tlmené alebo lesklé, výrazné farby, takmer kovové alebo prirodzené a surové.

Možnosti so sadrou na stenách

Dekoratívna omietka, v tomto prípade sadrová, je stáročia stará technika, pri ktorej sa sadra používa na tvarovanie dekoratívnych prvkov priamo na povrchu interiéru. Dokončovacie sadrové steny sa v poslednom čase objavili v projektoch vplyvných dizajnérov a architektov po celom svete a videli sme ako majitelia nehnuteľností predvádzajú svoje zrekonštruované byty s omietkovými prvkami na stenách na sociálnych sieťach. Takto bolo poslané posolstvo – sadra sa vrátila vo veľkom štýle! Vďaka technologickému pokroku a experimentovaniu s materiálmi, ktoré dávajú omietke rôzne farby a textúry, to pomáha dizajnérom a architektom prelomiť nepríjemnú jednotnosť stien. To je tiež výhoda, ktorú v prvom rade sadra poskytla.

To, čo dnes priťahuje ľudí, aby si priniesli omietkové práce do svojho domova, je schopnosť mať malú povrchovú variáciu, mať viac charakteru na tomto inak rovnom povrchu. Podhľady, priečky, omietky, rozsah možností je obrovský a závisí len od toho, čo chcete.

Po dohode so skúseným majstrom, inšpirovaným na Pinterest-e alebo Instagram-e je limitom len nebo, pretože možnosti sadrových dekorácií sú obrovské.

Keďže je taká odolná, dizajnéri a architekti môžu použiť omietku na vnútorné i vonkajšie steny, čo dáva domovu silné spojenie s exteriérom a súdržný a holistický vzhľad.

Ďalšou výhodou omietkových prác je možnosť, ktorú so sebou prinášajú textúry. Farby sú silným prvkom, ale štruktúra je vyššou úrovňou dekorácie, ktorá prináša trojrozmernosť priestoru. Keďže leto a obdobie rekonštrukcií bývania ide dobre, zvážte túto sezónu vniesť do svojho priestoru omietkové prvky.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok