hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Čarovné Toskánsko

Čarovné Toskánsko

Každá časť sveta nám môže poskytnúť jedinečnú lekciu o štýle a dizajne v rôznych segmentoch života. Keď hovoríme o vycibrenej estetike, krásnych veciach a výtvarnom umení, nemôžeme nespomenúť Taliansko. Pre mnohých z nás je táto stredomorská krajina a jej mestá večnou inšpiráciou, pretože každé prináša svoje špecifiká. Dekorácia v toskánskom štýle je obľúbená pre svoj pokojný, harmonický prvok. Snáď jeho najväčším lákadlom je jednoduchosť.

VLASTNOSTI TOSKÁNSKEJ ARCHITEKTÚRY
Domy, ktoré sú typickými predstaviteľmi tohto smeru, sú postavené z travertínu, mramoru a terakoty. Architektúra v toskánskom štýle spája klasické stavebné prvky s modernými prvkami, aby dnešné domácnosti získali pocit starého sveta v Európe. Kľúčovou črtou domov v toskánskom štýle je ich schopnosť hladko splynúť s ich prírodným prostredím. Mnohé architektonické štýly sú odvodené od stavebných materiálov dostupných v určitej oblasti a toskánsky štýl sa v tomto ohľade nelíši. V závislosti od toho, či hovoríme o skromnom vidieckom dome alebo stredovekom hrade na kopci, ktorý si my všetci cudzinci predstavíme, keď sa povie Toskánsko. Kamenné domy pokryté terakotou, slnečnicové polia a svieže svahy posiate olivovými hájmi, borovicami a vinohradmi sú to, čo robí tento štýl esenciou.

TOSKÁNSKA ESENCIA
Paleta farieb, ktorú si zvolili obyvatelia tejto časti Talianska, obsahuje zemité tóny, ako je teplá oranžová, žltá a červená, a farba hliny vypálenej na slnku. Ale vrcholom každej izby inšpirovanej Toskánskom je jej ohromujúca farebná schéma, pretože krajina Toskánska inšpiruje bohatú škálu farieb na dekoráciu. Paleta toskánskych farieb je väčšinou teplá. Pridanie chladných akcentov dáva tejto palete rovnováhu. Teplé farby výzdoby v toskánskom štýle sú odrazom zlatých polí a rustikálnych stien. Hoci je Toskánsko známe svojou jednoduchosťou odrážajúcou sa v rustikálnom štýle, je ovplyvnené aj talianskou láskou ku klasickému umeniu, sochám a dekoratívnym predmetom.

Mnoho toskánskych domov je zdobených olejomaľbami, pozlátenými a maľovanými rámami zrkadiel a všetkými druhmi dekoratívnych predmetov, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Umelecké dedičstvo je v tejto časti sveta veľmi výrazné a žiaduce.
Keď hovoríme o umení, ktoré si môžete priniesť z Toskánska, je len málo toskánskych turistov, ktorí sa nevrátia domov so sadou maľovanej keramiky v živých farbách. Ak dávate prednosť minimalistickému štýlu, nájdete veľa terakotového a keramického riadu v jemnejších zemitých tónoch. Hlavný rozdiel medzi toskánskym a stredomorským interiérovým dizajnom je ten, že toskánsky štýl sa zameriava výlučne na talianske vplyvy, zatiaľ čo stredomorská výzdoba zahŕňa prvky z iných kultúr vrátane španielskych, francúzskych, marockých, tureckých a gréckych vplyvov.
Ak si chcete zariadiť svoj domov v tomto štýle, myslite na to, že menej je viac. Taliansky štýl dekorácie sa najviac odráža v detailoch, ktoré prinášajú teplé farby toskánskeho slnka a krajiny.


SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok