hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Žltá farba – naplňte svoj priestor šťastím a optimizmom

Žltá farba – naplňte svoj priestor šťastím a optimizmom

Žltá je farba slnka, lesku a sviežosti. To je najstimulačnejšia zo všetkých farieb, ktoré ľudské oko vníma ako prvé. Preto sú v mnohých krajinách taxíky a školské autobusy práve žlté. Charakterizuje ju veľká vlnová dĺžka a mnohé prekvapí údaj, že je žltá svetlejšia od bielej.

Žltá sa vníma ako „najšťastnejšia“ farba v celom spektre, vyžaruje optimizmom, energiou a púta pozornosť. Preto sa žltá často používa na zdôrazňovanie a upozorňovanie na určité detaily a časti miestností. Táto teplá farba sa symbolicky spája so slnkom a podnecuje šťastie, sebadôveru a aj múdrosť. Zrýchľuje metabolizmus a dýchanie, zvyšuje krvný tlak, podporuje bdenie a komunikatívnosť. Opýtali ste sa niekedy, prečo sú tradičné poštové schránky žltej farby?

Ale, aj žltá farba má negatívne stránky. Ak je miestnosť nasýtená žltou farbou a ak sa v nej trávi veľa času môže vyvolať frustráciu, strach a zlosť. Niektoré žlté tóny vyžarujú veľké množstvo svetla a preto vadia očiam a unavujú ich. Napr. práve preto sa najťažšie číta zo žltého povrchu. Výskumy ukázali, že bábätká dlhšie a častejšie plačú v izbách so žltými povrchmi. Preto je najlepšie sa poradiť s odborníkmi a dovoliť im aby vybrali adekvátny odtieň pre určitú miestnosť. Oni určite budú vedieť vybrať aj kvalitné materiály a správnou kombináciou žltých odtieňov s ostatnými farbami dosiahnuť efekt, ktorý si želáte.

Ako využiť prednosti žltej v interiéri
Pretože patrí do skupiny teplých farieb, žltá je ideálna pre miestnosti, ktoré sú obrátené na sever. Na druhej strane dynamickosť, na ktorú žltá podnecuje ju vyraďuje z vhodných farieb pre priestory určené na oddych a relaxovanie.

Žltá nie je dobrý výber ani pre spálňu, aspoň nie v tých intenzívnych tónoch, ale je ideálna pre jedálne a kuchyne. Citrón žltá osvieži každú kuchyňu a urobí ju čistou. Ak použijete rozličné odtiene žltej, môžu sa dosiahnuť početné efekty. V kombinácii so sivou každý priestor dostane na elegancii. Zelená i žltá upomínajú na neodolateľné chvenie a dynamiku rozkvitnutej lúky. Pastelové tóny žltej pôsobia upokojujúco a vytvárajú príjemnú, mäkkú atmosféru. Intenzívna žltá je výborná na zdôrazňovanie a najlepšie je využiť to na určité detaily. Banána žlté odtiene sa výborne kombinujú s čiernou, sivou a zelenou. Červená a žltá asociujú na hlad a vyvolávajú túžbu po jedle. A hneď sme si všetci pomysleli na McDonald´s. Svetlá a pastelová žltá výborne ladia s bielou, pastelovo fialovou a modrou.

V Japonsku žltá farba symbolizuje smelosť. Preto si pozrite všetky Maxima odtiene tejto zaujímavej farby a smelo sa dajte do jej kombinovania. Aby sme vám pomohli ľahšie sa rozhodnúť, ponúkame vám veľmi zaujímavého spolupracovníka – modernú aplikáciu.

Hrajte sa, kombinujte, dekorujte steny v rozličných miestnostiach… A nakoniec, ponúkame vám možnosť, aby ste všetko to urobili na vlastnom obrázku interiéru, ktorý chcete upraviť.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok