hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Červená farba - dodáva priestoru pôsobivý efekt

Červená farba - dodáva priestoru pôsobivý efekt

Môže sa Vám to páčiť alebo nie, jedna vec je však istá - červená farba Vás nenechá ľahostajnými. Červená je najcitlivejšia farba, ktorá vzbudzuje veľmi intenzívne pocity a nálady. Je teplá, ohnivá, odvážna, dramatická a zaujímavá a vždy vyvoláva reakcie.

V interiéri sa používa ako sekundárna farba, ktorá zdôrazňuje niečo zvláštne či zaujímavé. Červená farba je tiež skvelý spôsob, ako zanechať osobitný a pôsobivý dojem.
V psychológii farieb symbolizuje lásku, silu, energiu, bohatstvo, vzrušenie, rýchlosť, nebezpečenstvo,... Zatiaľ čo tmavšie odtiene červenej sú spojené s dôstojnosťou a vážnosťou, svetlejšie odtiene odrážajú optimizmus, eleganciu a šarm.

Červená má silný účinok, stimuluje činnosť, zrýchľuje pulz, dýcha a stimuluje chuť do jedla. Pri usporiadaní priestoru je červená farba zriedkakedy hlavnou farbou a odporúča sa ju používať obmedzeným spôsobom. Zvyčajne zdôrazňuje určitú časť priestoru alebo zdôrazňuje detaily v ňom, inak môže mať negatívne účinky ako je nervozita, podráždenosť a dokonca bolesti hlavy. Pred rozhodnutím je vhodné sa poradiť s odborným personálom, ktorý špeciálne študuje psychológiu farieb a ich rozmiestnenie či vhodnosť použitia.

Červené odtiene v interiéri
Ak dodržiavate určité pravidlá, červená môže v určitom priestore výrazne zlepšiť energiu a náladu. Odborníci odporúčajú, aby steny miestností, v ktorých chcete povzbudiť aktivitu, tvorivosť a produktivitu, boli označené červenou farbou. Červená by nemala byť voľbou v miestnostiach, kde plánujete odpočinok, pokoj a pohodu. Neodporúča sa do spální, pretože je stimulačnou farbou a nie je vhodná na spánok. Niektoré detaily v jemnejších odtieňoch červenej (v žiadnom prípade najčistejšie tóny) však prispejú k vytvoreniu romantiky, zmyselnosti a luxusu.

Táto výkonná farba je skvelý spôsob, ako dosiahnuť autenticitu, najmä v jedálňach. Jej energia sa veľmi často prenáša do obývacej izby, s ktorou je jedáleň prepojená vo väčšine domácností. Rubínová alebo vínová červená vytvára dojem tradicionalizmu a sily a k dodatočnému teplu prispievajú teplejšie tóny.

Vďaka stimulácii chuti do jedla je červená farba ideálna na zdobenie kuchýň a stravovacích priestorov. Aj tu by to však malo byť mierne, takže všetky steny by mali byť v červených odtieňoch, pretože by to vyvolalo nadmerné teplo. Táto charizmatická farba je najúčinnejšia na zdôraznenie detailov, červená môže významne prispieť k produktivite a tvorivosti práce. Návrhári interiérov to často odporúčajú do pracovných miestností, najmä do tých menších, pretože prispievajú k pohodliu. Živé, vitálne červené tóny, ako sú mak alebo čerešne, sú neodmysliteľnou súčasťou detských dekorácií a miestností, v ktorých bývajú tínedžeri, pre ktorých je veľmi dôležitý autentický výraz. Červená posúva zákazníkov k akcii. Červené detaily v kancelárii alebo inom obchodnom prostredí prispejú k produktivite a pracovnej atmosfére. Výhody červenej farby a jej vplyv na správanie ľudí veľmi často využívajú vlastníci stravovacích zariadení, reštaurácií a kuchýň. Je známe, že červená stimuluje túžbu po jedle. V obchode môžu červené tóny vyvolať pocit naliehavosti a povzbudiť návštevníkov, aby si kúpili viac. Červená zdôrazňuje a zároveň „vynúti“ akciu.

Aby ste správne využili všetky výhody tejto farby vo Vašom interiéri, odporúčame Vám obrátiť sa na odborníkov.

Váš MAXIMA tím :-)

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok