hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Farba fasády - ako si vybrať?

Farba fasády - ako si vybrať?

Voľba správneho odtieňa fasády Vášho domu je častokrát zložitý proces, ktorému predchádza dôkladne zvažovanie mnohých faktorov. Mnohí chcú vhodne zapasovať odtieň fasády do okolitého prostredia domu, môžu sa však riadiť trendami, svojimi pocitmi, názormi priateľov, zatiaľ čo niektorí chcú vyniknúť najfarebnejším domom v meste či obci. Ak si chcete vytvoriť listinu nápadov, pomocou ktorej sa dopracujete k výberu správneho odtieňa, ponúkame Vám zopár užitočných tipov.

Vyberte si podľa svojich preferencií a vkusu, ale aj podľa prostredia!
Najprv premýšľajte o tom, ako je dom navrhnutý, a potom o tom, akého je tvaru a čo ho obklopuje. Je to perfektný spôsob, ako prispôsobiť svoje vlastné túžby a nápady spôsobu, akým by mala byť vaša fasáda maľovaná. Vyberte si tmavšiu farbu domácej základne, aby váš dom vyzeral pevne a uzemnene. Chcete vyčleniť alebo zdôrazniť časť domu? Vždy môžete zvýrazniť hlavnú časť domu farbou, ktorá kontrastuje so základňou Vášho domu.

Chcete konkrétny štýl?
Súčasný, moderný alebo retro štýl? Ak si však nie ste úplne istí, aký druh fasády chcete, môžete použiť trik. Berte na vedomie architektonický štýl, ktorý sa vám páči, a navrhnite svojmu architektovi špecifickú farbu fasády.

Vyberte si podľa svojich preferencií a vkusu, ale aj podľa prostredia!
Najnovšie trendy, ktoré sú stále aktuálne, hrajú pre bielu a tmavošedú farbu v jednej kombinácii. Spodok (základňa domu) alebo oblasť okien či podhľady sú zvýraznené tmavošedou a zvyšok domu je čisto biely. Súčasné trendy je náročné definovať a charakterizovať. Všetko závisí od vkusu a predstáv klienta. Niektorí si volia dve či tri rôzne farby v rámci jedného domu - nech je jedna farba na spodku, ďalšia v strede a tretia na vrchu. Ak si však myslíte, že kombinácia troch farieb je príliš veľa, môžete si vybrať jednu farbu a kombinovať jej rôzne odtiene. Pomery domu je možné triediť podľa základne, stredu a vrchu a pri výbere farby nezabudnite na tieto proporcie. Vrchol môžete zvýrazniť výraznou farbou, ktorá bude kontrastovať so stredom alebo spodnou časťou domu.

Experimentujte, ale nie príliš
Ak chcete experimentovať s farbami fasády, nezabudnite, že trendy sa neustále menia, takže sa nemusíte strachovať. Pre tie časti fasády, ku ktorým máte jednoduchý prístup, vyberte farby, ktoré sú trendové, takže keď sa zavedie nový trend, bude ľahké meniť farby. Ak dávate prednosť svetlejším farbám, nechajte svoju fasádu vyzerať takto, ale nepreháňajte to. Vyrezávanie fasád je nákladný a náročný úkon. Ak sa vykoná fasáda profesionálnym spôsobom, jej farba môže vydržať veľmi dlho. Navyše, MAXIMA si vyrába svoje vlastné koloranty, za ktoré sa zaručuje. Premýšľajte o tom pri výbere fasádnych farieb.

Vytvorte tok energie
Aby ste sa vo svojom dome cítili uvoľnene a pokojne, odporúčame vám zvoliť si podobnú farbu exteriéru a interiéru domu. Týmto spôsobom budete mať pocit, že existuje spojenie medzi interiérom a exteriérom a keď ste doma, dá Vám pocit pokoja, relaxácie a spokojnosti.

Kombinujte rôzne materiály
Pre fasádu je potrebné zvoliť rôzne prírodné materiály a ich farby. Môžete si vybrať drevené dvere a kovové obloženie alebo funkčné dosky z betónu alebo dreva. Toto obohatí vonkajšiu farebnú paletu, ktorá môže byť v obehu. Farba by však mala korešpondovať s odtieňmi prírodného materiálu.

# ROLOAKRIL # ROLOSIL SN # MAXIFAS # MAXIFAS SN # omietka # fasáda # dom # bývanie # rekonštrukcia # farba # polystyrén # zatepľovanie # MAXIMA # Slovensko # Maxima Slovensko

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok