hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Špinavo biele odtiene - mäkkosť kašmíru a lesk perál na vašej stene

Špinavo biele odtiene - mäkkosť kašmíru a lesk perál na vašej stene

Biela farba vzniká kombináciou všetkých farieb viditeľnej časti spektra. Podobne ako aj čierna, biela patrí medzi nepestré farby, ale spravidla vyvoláva pozitívne konotácie.

Biela farba symbolizuje svetlo, nevinnosť, dobro, čistotu a nový začiatok. V psychológii farieb biela znamená aj dokonalosť, jasnosť a tvorivosť.

Keďže je jedna z najsvetlejších farieb, ona reflektuje svetlo a každý priestor robí vizuálne väčším ako čo v skutočnosti je. Predsa, ak je biela dominantná, miestnosť môže pôsobiť sterilne a neosobne. Preto dizajnéri interiéru namiesto čistých, snehobielych tónov odporúčajú používať tzv. špinavo biele odtiene. Tónovaním bielej, pridávaním iných farieb do nej, dostáva sa celý rad zaujímavých tónov bielej farby, ktoré sú veľmi aktuálne medzi dizajnérmi priestorov a architektmi. Najznámejšie odtiene bielej sú slonovina (ivory), perlovo biela, saténovo biela, perleťová, ľanová, farba starej čipky alebo detského púdru… Tieto biele odtiene pridajú každému priestoru na autentickosti a jasnosti a istotne sa vyhnete vážnosti a strnulosti, ktoré čisto biela môže vyvolať. Biela sa v interiéri môže rovnako úspešne kombinovať s teplými i studenými, tmavšími a svetlejšími, intenzívnymi a pastelovými farebnými tónmi. S každou kombináciou dostanete interiér, ktorý bude povšimnutiahodný, lebo biela je výborné pozadie na zdôraznenie detailov.

Klasika na iný spôsob
Ak máte radi otvorené a priestranné priestory, svetlo a to všetko bez všelijakých nepotrebných detailov, odtiene bielej sú potom výborná voľba pre vaše steny. Predsa, musíte byť prichystaní na to, že sa na bielych stenách oveľa výraznejšie vidia nedokonalosti a špina než na farebných stenách. Toto môžete čiastočne anulovať použitím tónovaných, špinavo bielych odtieňov. Špinavo biele tóny sú nevyčerpateľné žriedlo inšpirácii pre všetkých tých, čo sa radi hrajú s rozličnými úpravami interiéru. To je vždy dobrá voľba, aj vtedy, keď sa neviete rozhodnúť, lebo s bielou nikdy nechybíte. Sú vhodné pre každý priestor, väčší i menší, sú neutrálne a súčasne aj rozkošné. Biele odtiene sa najčastejšie používajú na strop, ale aj pre úzke, menej osvetlené chodby.

Ak sa rozhodnete bielou (biela farba v interiéri) vylíčiť celú miestnosť a to aj vo viacerých odtieňoch usilujte sa kombinovať príbuzné odtiene. Jedna z častých chýb je miešanie teplých a studených odtieňov (napríklad vanilkovú a ľadovo bielu) lebo vtedy teplejšie tóny vyzerajú špinavé v porovnaní so studenými. Detaily inej, tmavej, silnej alebo žiarivej, či nežnej a pastelovej farby vedľa špinavo bieleho základu pôsobia trojdimenzionálne a dávajú osobnú pečať každému povrchu. Biele tóny výborne znášajú veľký počet detailov, bez efektu načačkaného a neuprataného interiéru. Pre kuchyňu sa hodí veľmi moderná a osviežujúca kombinácia špinavo bielych odtieňov s modrými a svetlozelenými tónmi (pistáciová a zelené jablko). Farba slonoviny je veľmi jemná, vnáša notu pokoja a teploty do každého priestoru a veľmi dobre sa zhoduje s teplými farbami ako sú hnedá, béžová a tmavožltá. Biela ako slonovina dáva priezračnú a príjemnú atmosféru, čo ju robí ideálnou pre obývačky a spálne. Živšiu a energickejšiu atmosféru môžete vytvoriť kombináciou so zelenými a červenými odtieňmi. Osobitným pôvabom a luxusom dýcha priestor vo farbe slonoviny s čiernymi elementmi. Nakoniec, všetky špinavo biele odtiene vyzerajú veľmi zaujímavo, skoro avantgardne, na hrubých povrchoch, ako sú múr z tehál alebo kameňa. Využite biele odtiene a vytvorte interiér, ktorý bude vždy v trende a in, ako medzi obálkami svetových magazínov. Hrajte sa s kombináciami bielej a ostatnými Maxima farebnými tónmi využívajúc našu aplikáciu a objavte ideálny dizajn pre váš interiér - jednoducho vneste obrázok interiéru, ktorý chcete meniť a vyskúšajte veľký počet kombinácii.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok