hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Hnedá farba – zošľachtite priestor silou a teplotou zeme

Hnedá farba – zošľachtite priestor silou a teplotou zeme

Hnedá farba patrí medzi neutrálne sekundárne farby, ktorá sa dostáva miešaním červenej, zelenej a modrej farby (ideálny pomer je 56:43:23%). Práve v tom je odpoveď na tajomstvo - prečo hnedá farba výborne ladí s ostatnými farbami zo spektra.

Hnedá alebo kávová farba je farba zeme, ktorú často stretáme v prírode a symbolizuje silu, stabilitu, teplo a pohodlie. Pre to teplo, ktorým vibrujú tmavšie tóny vnímame ju ako farbu jesene a zimy. Ľudia ju však často vnímajú ako farbu prírodných tónov, konvenčnú a prízemnú, i keď niektoré jej odtiene pôsobia dosť jemne. Používa sa aj ako príjemnejšia a miernejšia náhrada čiernej.

Hnedá farba asociuje aj na niečo jedlé, príjemné a chutné, takže pre mnohých táto farba je synonymom pre čokoládu alebo kávu. V kombinácii so zelenou farbou tvorí nadčasové spojenie farieb zeme, ktorá zase asociuje recyklovanie a ochranu životného prostredia.

Hnedá je aj farba jednoduchosti, jej tóny nechávajú dojem ušľachtilosti, bohatstva a komfortu, napr. ako sú tie čokoládové alebo farba kávy, kým nežnejšie a svetlejšie (béžová, biela káva, kapučíno...) tvoria ideálne pozadie pre kombináciu so živšími intenzívnejšími farebnými tónmi. Dizajnéri interiéru proste zbožňujú tie nevyčerpateľné možnosti kreativity, ktoré im poskytuje neutralita hnedých tónov, preto ich často vidíme nielen v obytných, ale aj v pracovných priestoroch.

Explózia neutrálnych hnedých tónov na stene
Hnedú farbu často vnímajú ako nudnú a monotónnu farbu bez charakteru. Ale to je len vtedy tak, ak nepoznáte jej charakteristiky a fantastické možnosti, ktoré má v kombinácii s ostatnými farbami v spektre. Tvorivým zladením s inými tónmi sa vyhnete konvenčnosti a môžete vytvoriť rôzne typy upraveného priestoru, ktorý bude pôsobiť aj ak nestarnúci štýl vintage a aj ako súčasný štýl. Intímnu atmosféru a efekt pieskovej pláže môžete dostať vhodnou kombináciou bielej a hnedých odtieňov. Toto spojenie je výborný typ pre jedálne a obývačky, podobne je to aj keď ide o súlad, ktoré interiéru dávajú hnedá a oranžová farba. Sviežosť a moderný nádych medzi hnedé farebné tóny vnesú svetlomodré detaily a ženský nádych interiéru dosiahnete s milou farbou levandule. Kuchyne v týchto tónoch často stretneme na stranách svetových časopisov na interiérový dizajn.

Klasický vzhľad interiéru dostanete kombináciou červenej a hnedej farby. Keďže sú obidve tmavé a vpíjajú veľa svetla, tento dizajn sa odporúča v dobre presvietených miestnostiach. Dodatočné svetlo môžu vniesť svetlosivé a krémové odtiene stien a stropu, a práve takýto pôsobivý a nekaždodenný dizajn často uvidíme v mužských spálňach.

Teplý a rodinný efekt sa dostane kombináciou hnedej a žltej, a osobitnú sviežosť a intenzitu tejto kombinácii pridajú biele detaily. Staromódny vzhľad hnedej farby na stenách môžu zmierniť odtiene fialovej a tyrkysovej farby. V kombinácii s bielou dostaneme elegantný, moderný a komfortný vzhľad miestnosti. Hnedá farba je ideálna na kombinovanie, takže vám navrhujeme, aby ste sa hrali Maxima odtieňmi tejto farby a za pomoci našej aplikácie kreovali vlastné umelecké dielo na stenách v rozličných miestnostiach. Taktiež ju môžete kombinovať so všetkými ostatnými Maxima farebnými tónmi z našej bohatej ponuky a to na obrázku svojho priestoru, ktorý chcete dekorovať.
A keď dostanete výhernú kombináciu, povolajte náš tím, ktorý vám odporučí adekvátne a kvalitné materiály a vašu predstavu zmení na realitu.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok