hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Modrá farba - podporuje kreativitu, znižuje apetít

Modrá farba - podporuje kreativitu, znižuje apetít

Farba je najefektnejšia a najvzrušujúcejšia časť dekorácie interiéru. Každý z nás pocítil, že sa príjemnejšie cíti v miestnosti, ktorá je vymaľovaná určitou farbou. A to ani nemusí byť naša obľúbená farba. Početné štúdie dokázali, že farby vplývajú na náladu, produktivitu a vôbec správanie sa ľudí. Preto je dôležité zladiť farbu s účelom určitej miestnosti. Predtým sa však treba oboznámiť so psychológiou farieb a základnými efektmi, ktoré dosiahneme ich použitím.

Hľa, čo hovorí veda o modrej farbe: V celom svete sa modrá najčastejšie používa v umení a dizajne a všeobecne je známa ako mužská farba. Taktiež je to dominantná farba aj pre korporácie, lebo asociuje na stabilitu, odbornosť, vedomosti, inteligenciu a lojalitu (napr. Siemens i Facebook). Modrá farba patrí do skupiny základných studených farieb, pripomína vodu a nebo. Svetlomodré odtiene sa spájajú so zdravím, pokojom a porozumením. Tmavé zase upomínajú na silu, vedomosti, integritu a vážnosť. Často sa charakterizuje ako farba, ktorá relaxuje a farba poriadku, takže sa často používa na vytváranie atmosféry mieru a pokoja.

Použite modrú a vizuálne zväčšite svoj priestor
Energia, ktorú vysiela najväčší počet odtieňov modrej pôsobí upokojujúco. Táto farba znižuje krvný tlak, spomaľuje prácu srdca a dýchanie. Preto je modrá ideálna voľba pre spálňu, kúpeľňu a všetky miestnosti na oddych alebo meditáciu. Modrá farba upokojuje mozog, podporuje tvorivosť a učenie, takže ju dizajnéri často odporúčajú do kancelárií a pracovných priestorov.

Pre miestnosti, v ktorých sa plánuje zvýšená aktivita napr. ako sú obývačky a kuchyne, modrá nie je dobrý nápad, lebo môže prispieť k tomu, aby ste sa cítili spomalene, až depresívne. Zaujímavé je, že s modrou farbou sa viaže schopnosť znižovania chuti do jedla. Predpokladá sa, že je to preto, že v prírode prakticky neexistuje modrá strava. Práve naopak, modrá farba upozorňuje na to, že je strava jedovatá alebo pokazená, takže je ľudom vrodené, aby sa takej strave vyhýbali. Preto nutricionisti odporúčajú ľudom, ktorí sú na diéte, aby jedli z modrých tanierov a tak vnášali menšie dávky jedla.

Modrá je ideálna pre úzke miestnosti malých rozmerov, lebo podobne ako aj ďalšie studené farby vizuálne rozširuje a zväčšuje miestnosť. To môže prispieť k pocitu menšej teploty v miestnosti, a aj vplývať na zmenšenie telesnej teploty.

Toto ste istotne o modrej nevedeli
Modrú farbu máme v rozličných odtieňoch a mená im najčastejšie dávali Francúzi. Takže, keď poviete modrá vlastne myslíte na azúrovú, indigomodrú, sinú, nebovomodrú, nebovobelasú, kobaltovú modrú, tyrkysovú... Ak dvíhate činky, je dokázané, že zdvihnete viacej kilogramov, ak to robíte v miestnosti vymaľovanej do modra.

Výskumy dokázali, že komáre proste zbožňujú modrú farbu a dvakrát viacej „navštevujú“ miestnosti v týchto tónoch. Sovy sú jediné vtáky, ktoré vidia modrú farbu.

Zaujíma vás, ako by niektorý z modrých odtieňov vyzeral na stene v niektorej miestnosti? Alebo v kombinácii s niektorou inou farbou? Teraz za pomoci našej aplikácie a trochu vlastnej fantázie môžete všetko to vyskúšať a dá sa aj trochu viac... Odfoťte miestnosť, ktorú chcete upraviť a za pomoci bohatej palety Maxima farieb Maxima vytvorte svoju ideálnu kombináciu.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok