hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Mystika a elegancia čiernej farby v interiéri

Mystika a elegancia čiernej farby v interiéri

Čierna farba patrí medzi nepestré farby, ktorá nereflektuje žiadnu časť spektra, ale vpíja celé spektrum, preto ju vnímame ako veľmi tmavú farbu. Môžeme povedať, že všetky iné farby vznikajú z čiernej. Všetky ostatné farby pôsobia svetlejšie a ona im je ideálny protiklad.

Pre mnohých umelcov a dizajnérov čierna je kráľovná medzi farbami.

Čierna sa odpradávna spájala s mystériom, nebezpečenstvom, ale i jemnosťou a eleganciou, pôvabom a luxusom. V psychológii farieb čierna je farba autority a moci, emočnej stability a istoty. Prebúdza veľmi silné emócie. Čierna posilňuje sebaúctu a dáva silu. Vníma sa ako veľmi vážna a formálna, takže sa často používa v podnikateľskom svete lebo asociuje prestíž.

Na druhej strane čierna je i farba autentickosti a vzdoru. Ona je aj farba tmavej noci, nekonečnosti Univerza a mystických hĺbok vody. Podľa Feng Shui ona vibruje energiou sily a ochrany. Čierna stena predstavuje skutočnú výzvu v dekorácii interiéru. Treba mať smelosť, ale i dobrú znalosť o vlastnostiach farieb a materiálov a čierna farba môže výborne vyzerať aj vo veľkom aj v malom priestore. Treba ju použiť pozorne a odborne, aby sa vyhlo nežiadúcim efektom, lebo čierna farba môže veľmi ľahko pohltiť priestor.

Čierna farba na stenách
Čierna dáva hĺbku a definuje každý priestor. Netreba sa zriecť tejto farby pri úprave interiéru i keď môže vyvolať pocit ťarchy, ak sa použije nadmieru. Čierna sa však neodporúča ako dominantná farba, ale v mnohých miestnostiach sa môže použiť na nejaké markantné detaily. Jedine v detských izbách, najmä pre tie mladšie deti sa čierna neodporúča.

Ideálna miestnosť na využitie prednosti čiernej farby je kúpeľňa. Profesionálnou kombináciou čiernej s inými farbami každá kúpeľňa môže byť elegantná a moderná. Čierne tóny sú vhodné aj do kuchyne, najmä na kuchynské linky. Pre úplný efekt a dodatočnú sviežosť dekoratéri odporúčajú špeciálne lesklé nátery. Spálňa je ideálne miesto na kombináciu čiernej s inými farbami. Čiernu, ako synonymum elegancie najlepšie je kombinovať so svetlejšími farbami ako sú biela, ružová, žltá…

Veselá a hravá žltá v kontraste s miernou a hlbokou čiernou často možno vidieť na titulných stranách moderných časopisov pre úpravu interiéru. Buďte si istí, že to kombinácia, s ktorou nechybíte. Podobne je to aj s žiarivou a energickou ružovou, ktorá vedľa čiernej pôsobí veľmi sympaticky a mladistvo.

Oranžová a veľmi intenzívna červená na čiernom pozadí môžu vyzerať nápadito a agresívne, takže treba byť obozretný pri takýchto kombináciách. Ak máte dilemu, čierno-biela je nestarnúca kombinácia, ktorá dovoľuje tvorivo využiť detaily. Počas dekorácie priestoru výber farieb predstavuje polovicu úspechu. Tú druhú polovicu činia kvalitné materiály, ktoré dostať na trhu od už osvedčených výrobcov a tím profesionálov, ktorý bude vedieť všetko to transformovať do vynikajúceho diela na vašej stene. My vám ponúkame možnosť, aby ste boli virtuálni dizajnéri a pomocou aplikácie vyskúšali obľúbené kombinácie čiernej a iných Maxima farieb a všetko to na stenách v rozličných miestnostiach, ako aj na obrázku miestnosti, ktorú chcete vymaľovať.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok