hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


Naplňte interiér sviežosťou a energiou pomocou oranžovej farby

Naplňte interiér sviežosťou a energiou pomocou oranžovej farby

Oranžová je najteplejšia zo všetkých farieb v spektre. Vzniká miešaním červenej a žltej a má pozitívne charakteristiky oboch farieb. Intenzita a agresivita červenej farby úspešne zjemňuje sviežosť žltej. Oranžová farba je stimulačná a veľmi ambiciózna, živá, energická a zábavná. To je farba vitality, optimizmu, prosperity, entuziazmu a avantúry. Oranžová je aj farba jesene a žatvy, povzbudzuje chuť do jedla. V prírode symbolizuje oheň, západ slnka, kvety, zeleninu...
Je výrazná a preto sa používa aj na zdôrazňovanie a pútanie pozornosti.

Ona zrýchľuje obeh kyslíka cez mozog, podporuje koncentráciu a pamätanie. Oranžová je jediná farba, ktorá dostala meno podľa ovocia – pomaranča. Je stále v trende a aktuálna, najmä keď ju Forbes magazín označil za veľmi vplyvnú v marketingu. Existujú svetlejšie a tmavšie odtiene oranžovej, čo závisí od prítomnosti žltej alebo červenej v nej: terakota, šafran, farba tekvice, farba dyne, marhule, broskyne, púdra…

V dekorácii interiéru oranžová farba je vhodná do všetkých miestností, ale len ak sa použije vhodná nuansa. Keďže je intenzívna a veľmi teplá, neodporúča sa použiť oranžovú ako dominantnú farbu, ale stále v adekvátnej kombinácii s ostatnými farbami.

Oranžová je skutočný príklad základného dizajnérskeho pravidla: neexistuje zlá farba, existuje len ich zlá (neodborná) kombinácia.

Ako oranžová na vašej stene vynikne v plnej kráse
Oranžová farba vám ponúka dostatok možností na kreatívnu hru v interiéri s jej odtieňmi, tiež v snahe dosiahnuť rozličné efekty. Ak sa profesionálne zvolí odtieň, táto farba sa môže použiť v každej miestnosti, bez ohľadu na jej funkciu. Predsa, treba mať na zreteli, že je oranžová extrémne teplá a že vizuálne zmenšuje priestor. Preto by sa mala kombinovať so studenými tónmi a používať v dobre presvetlených miestnostiach.

Psychológovia zdôrazňujú pozitívny vplyv oranžovej farby na koncentráciu, učenie a formovanie osobnosti. Preto je ideálna na dekoráciu detskej izby a kancelárie. Veľmi je aktuálna kombinácia modrej a oranžovej, čo dáva izbe pre najmenších harmonický, ale i autentický vzhľad. Oranžová podnecuje komunikáciu, zmierňuje nervozitu, preto je dokonalá voľba pre miestnosti, v ktorých sa zdržuje veľa ľudí, kde sa bavia a oslavujú, napr. pre obývačku. Táto veselá farba stimuluje aktivitu takže ju dizajnéri odporúčajú pre posilňovne a miestnosti, v ktorých sa cvičí.

Treba sa vyhnúť silnejšieho odtieňu oranžovej v spálňach, i keď je nie taká vášnivá ako červená, môže vplývať na sen a vyvolať znepokojenie. Na druhej strane oranžová je vítaná v kuchyni, ale len ak nemáte osobitný stravovací režim alebo diétu. Oranžová vyvoláva silnú túžbu po jedle a zlepšuje apetít, čo často využívajú majitelia reštaurácií a barov. Veľký hit v poslednom období sú detaily, kuchynské doplnky alebo pulty vo vibrujúcej oranžovej farbe.

Teplé a srdečné privítanie môžu spôsobiť steny v chodbe namaľované mäkkými odtieňmi oranžovej, ako čo sú farby marhule, broskyne, farba kože a lososa. Intenzívne živé citrusové tóny oranžovej v detailoch alebo na niektorých častiach priestoru oživí miestnosť a dá jej mladícku energiu. Tmavšie tóny tekvice alebo jantáru prinášajú dodatočnú teplotu a komfort. Istotne nechybíte ak vedľa oranžovej použijete bielu farbu, ktorá miestnosti dá potrebné svetlo. Atraktivitu, sofistikovaný a elegantný vzhľad miestnosti dáva trochu neobyčajná kombinácia s fialovou farbou, ktorá sa taktiež môže doplniť bielymi detailmi. Hnedé tóny vedľa oranžovej dávajú teplú a príjemnú atmosféru ideálnu pre obývačku a spálňu, ale i jedáleň. Oranžová je výborný spôsob ako narušiť monotónnosť sivej, a vedľa zelenej dostanete celkom svieži a moderný vzhľad kúpeľne. Nakoniec, pre magický a exotický, mystický a teplý interiér smelo ju skombinujte a čiernou a určite budete mať „in“ interiér podľa poslednej módy.

Ako by to všetko vyzeralo s Maxima odtieňmi oranžovej v určitých miestnostiach, a aj na vašich stenách, ktoré chcete vynoviť, pozrite pomocou našej aplikácie. A aby ste dosiahli efekt, ktorý ste si vybrali najlepšie bude, keď oslovíte už osvedčený tím našich odborníkov.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok