hotline:   +421 904 825 999  |    info(at)maximapaints.sk

Home Články Článok


50 odtieňov sivej vo Vašom priestore, prečo nie

50 odtieňov sivej vo Vašom priestore, prečo nie

Sivá farba je neutrálna, farba kompromisu. Vzniká miešaním bielej a čiernej farby, dvoch tzv. nepestrých farieb. Práve z tej neutrálnosti sa rodí všetka jej provokačnosť a mystika, otvorené možnosti, ktoré sivá farba ponúka. Je asociatívna farba, ale predsa farba bez emócii.

Sivá farba bude taká, akú ju vy chcete mať. Pridajte viacej bielej a bude živšia a jasnejšia. Ak pridáte viacej čiernej bude tajomná, dramatická a pôvabná.

Interiéristi sivú vnímajú ako dokonalú farbu. Najčastejšie slúži ako pozadie, na ktorom vynikne alebo sa zdôrazní nejaká časť priestoru alebo detailov v ňom. Veľmi ľahko sa kombinuje s ostatnými farbami a niektoré kombinácie sú nestarnúce, napríklad oranžová a sivá, ktorá je častá v podnikateľskom svete a zanecháva dojem exkluzivity.
Chromatika a psychológia sivú farbu charakterizujú ako studenú a konzervatívnu farbu bez emócií, ktorá nemá zvláštne stimulačné pôsobenie na človeka. Ona je pevná a stabilná, pôsobí upokojujúco a dáva pocit istoty. Asociuje na zrelosť, intelekt a vedomosti, odbornosť a zodpovednosť. Preto rôzne odtiene sivej často stretneme vo formálnom, kancelárskom a podnikateľskom svete.

Sivá farba nemusí byť nudná
Odborníci na úpravu interiéru vám vždy povedia, že veľa sivej v nejakej miestnosti môže vyvolať pocity melanchólie a depresie. Ak ju použijete bez odborníka a na vlastnú päsť riskujete, že sa váš dom zmení na neosobné pracovné prostredie alebo letiskový terminál. Preto sa sivá používa ako farba pozadia, na ktoré sa potom pridávajú iné, silnejšie farby a tak sa dosiahne želaný efekt. Svetlejšie odtiene sivej veľmi dobre, aj efektnejšie, môžu nahradiť bielu v pozadí, a tmavšie čiernu.
Keď sa správne kombinuje s inými farbami, sivá sa stáva jemnejšia, kreatívnejšia a inšpiratívna. Pôsobí uspokojujúco na okolité farby a zmierňuje silné farebné tóny.
Nasledujú niektoré základné pravidlá ako kombinovať sivú s inými farbami, i keď pravidlá sú aj na to, aby sa porušovali a sivá farba vám to vo veľkej miere aj dovoľuje.
Ak svetlejšie odtiene sivej skombinujeme s pastelovými odtieňmi modrej, ružovej, zelenej a levanduľovej farby dosiahnete tzv. ženský princíp. Aby ste dostali mužnejší vzhľad miestnosti tieto farby by bolo treba použiť v ich intenzívnejších tónoch. Ale ak vo vašom priestore dominujú tmavšie odtiene sivej, osvetlenie musí byť silnejšie a pravidelne umiestnené.
Sivá je aj farba kovu a striebra, môžete tak dosiahnuť efekt vysokej technológie a výroby. Retro vzhľad dosiahnete ak na sivé pozadie pridáte žiarivé fialové detaily.
Sivá má schopnosť, aby tzv. teplé farby, ako sú zlaté, žlté a červené tóny čiastočne zmiernila. Sviežosť a veselosť jej pridajú žiarivé žlté detaily na trochu tmavšom sivom pozadí. Holubičia sivá a citrónová žltá patria medzi najdokonalejšie kombinácie.

Absolútne IN v poslednom období je moderný mix elegantnej sivej s energickou červenou farbou, najmä v obývačkách.
A ešte jedna užitočná informácia - sivá veľmi dobre skrýva fľaky a nerovnosti na povrchoch stien.
Ľudské oko rozlišuje okolo 500 odtieňov sivej, od tmavej grafitovej, slonovinovej, cez holubičiu sivú, striebornú a farbu betónu a kameňa…
Nič nie je také osobné ako výber farieb pre steny priestoru, v ktorom bývate. Preto vám navrhujeme, aby ste využili možnosti moderných technológii a za pomoci našej aplikácie našli svoju ideálnu kombináciu. Pozrite si, ako sa určité tóny sivej zhodujú s inými farbami a všetko to v rozličných účelových zariadeniach, ako aj na stenách vo vašom priestore.

SPÔSOB DORUČENIA

Zakúpené produkty Vám doručíme vlastnou dopravou alebo zmluvným prepravcom.

FIREMNÍ ZÁKAZNÍCI

Spolupracujeme výhradne na obchodnom vzťahu B2B.

PRÉMIOVÁ KVALITA

Maxima produkty prezentujú prémiovú kvalitu s výbornými vlastnosťami.

© 2024 maximapaints.sk | mapa stránok